Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Slagside - Heidi Sævareid
Produksjonsliste
Program

Slagside - Heidi Sævareid

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Heidi Sævareid er nominert til Brageprisen for alle sine tre ungdomsromaner - sist for "Slagside" som er utgangspunktet for dette forfatterbesøket. Hvordan blir en roman til? Hvordan jobber en forfatter for å skape en best mulig historie? Slike spørsmål vil hver enkelt forfatter svare ulikt på, og det finnes ingen fasit, men de fleste vil si at det å sette seg grundig inn i tematikken er avgjørende.

Lærerveiledning

Heidi Sævareid har utgitt tre bøker for ungdom, og arbeider etter en metode hvor hun oppsøker og tar del i ukjente miljøer og subkulturer for å kunne skrive om dem. For henne handler research om kjenne stoffet på kroppen, og nærmest ta del i opplevelsene til hovedpersonen – helt konkret.

Hittil har Sævareid oppsøkt karismatiske menigheter (Spranget, 2013), body suspension-miljøet i Oslo (Slipp Hold, 2015) og et kampsportmiljø i England (Slagside, 2016). I dette forfatterbesøket vil hun vektlegge særlig den siste boken, og fortelle om hvordan hun går frem for å omdanne sine egne erfaringer til litteratur. Hun vil også snakke om hvordan hun bruker de subkulturelle motivene til å formidle dypereliggende tematikk.

Ingen i dette landet skriver bedre for unge lesere enn Heidi Sævareid gjør akkurat nå. Får hun ikke et stort, hengivent og internasjonalt publikum snart, er det nok vi som ikke fortjener henne.
Marius Emanuelsen, Bokvennen Litterær Avis

Aktuelle læreplaner:

  • Norsk på alle nivåer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Heidi Sævareid
  • Idé/opplegg: Heidi Sævareid

Om kunstner / utøver / gruppe

Heidi Sævareid (f. 1984) er en norsk forfatter, oversetter og kritiker. Hun er for tiden bosatt i Bristol. Hun er oppvokst i Lillesand og Kristiansand, og har en mastergrad i nordisk litteratur fra Universitetet i Oslo. I 2013 mottok hun Kulturdepartementets Debutantpris, og i 2015 ble hun tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Hun har tre ganger blitt nominert til Brageprisen, sist med romanen Slagside (2016).


Medvirkende

  • Heidi Sævareid
  • Heidi Sævareid (Forfatter)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Slagside
Foto: Gyldendal
Sævareid_slipphold.jpg
Foto: Mangschou
Sævareid_spranget.jpg
Foto: Omnipax
S-vareid-Heidi_Foto-Ingrid-Pop.jpg
Foto: Foto: Ingrid Pop

Video/Lyd

Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Widar Aspeli
Kontaktperson utøver
Heidi Sævareid
Programlengde
60 minutter
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Klasserom eller auditorium
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
10 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Forfatterbesøket skal i utgangspunktet være for enkeltklasser, men kan gjennomføres i auditorium e.l. der det er hensiktsmessig.
Merknad
Heidi Sævareid tar kontakt med skolens kulturkontakt i god tid før besøket. Kulturkontakten på skolen har ansvar for å videreformidle nødvendig informasjon til de respektive klassene, og sørge for at formidleren blir tatt vel imot!
Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
  • Heidi Sævareid (Forfatter)