Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Kontaktperson:Camilla Brandt, 90996953, 62562727, camilla.brandt@stange.kommune.no, Kulturskolen I Stange, kulturskolen@stange.kommune.no
Spoken word og PoetrySlam
Produksjonsliste
Program

Spoken word og PoetrySlam

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Slampoesi og Spoken Word er definert som tekstform, hvor selve fremførelsen er en del av uttrykket og teksten er skrevet av den som leser den opp. Tekstene er altså ikke skrevet for å bli utgitt i bokformat el.lign., men for å bli fremført.

Fredrik Høyer er en av norges største kapasiteter innen sjangren Slamposi/Spoken word. Han er aktuell med forestillingen Grønlandsutraen på Nationaltheatret, der han performer sin egen diktsamling.

Fredrik skal i vårt prosjekt møte alle 10. klasser i Stange med et Slam-verksted, der elevene får et innblikk i denne sjangeren og får prøve seg som poeter og slam-performere.

Lærerveiledning

Slampoesien gir eleven mulighet til å utforske rytmen i språket og sin egen stemme. Sjangren er veldig åpen, og den enkelte kan selv definere hvilken form som passer best til å få frem meningen og et eget uttrykk.

Med skriveøvelser ledes elevene frem til å produsere egne tekster. Fredrik skaper en trygg setting for den enkelte å fremføre sine ord.

Når Fredrik kommer til klassen, får elevene et inspirerende skrivekurs, med utgangspunkt i Fredriks egne teknikker og tænkning rundt skriving og fremføring.

Etter at alle klasser har hatt besøk, tilbyr Kulturskolen et oppfølgingskurs på biblioteket, der de som melder seg kan jobbe mer med egen skriving og fremføring.

Besøket og oppfølgingskurset legges til januar, slik at det kan være naturlig for noen å melde seg på UKM etterpå.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Stange kommune
  • Idé/opplegg: Fredrik Høyer og Kulturskolen i Stange

Om kunstner / utøver / gruppe

Fredrik Høyer (f. 1988) er fra Drammen. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals School of Communication og har en bachelor i litteraturvitenskap. Han er også en erfaren slampoet og holder kurs i kreativ skriving for ungdom. Han har skrevet romanen "Månehund og fatter'n" (2014): En far og en sønn brenner bråte i hagen da faren plutselig forsvinner. Sønnens sorg over at han ikke lenger får uttrykt sin kjærlighet...

Med utgangspunkt i egne dikt har Fredrik laget tre sceneforestillinger: "Grønlandsutraen", "Sjæl" og "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping". Fredrik har også deklamert egne tekster fra utallige scener og på festivaler i hele Norge.


Medvirkende

  • Fredrik Høyer (SlamPoet)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fredrik Høyer

Video/Lyd

Litteratur / Forfatterbesøk, Scenekunst
Trinn: 10 - 10
Turnéplan: poetry slam 17/18
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Camilla Brandt 90996953, camilla.brandt@stange.kommune.no
Programlengde
2 timer
Arena / rom
klasserom
Workshop
Elevene trenger skriveredskaper og en bunke kopipapir. Intet annet. 
Arrangører
Arrangert av:
Stange kommune
Medvirkende
  • Fredrik Høyer (SlamPoet)