Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Byplansjefene
Produksjonsliste
Program

Byplansjefene

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvorfor er byene slik de er? Hva må de som bestemmer tenke på? Hvordan bør en by være? Disse spørsmålene blir viktige når formidler Øystein Voll kommer på besøk til skolen med et byggesett til en hel by.

Lærerveiledning

I "Byplansjefene" får elevene bruke et enkelt og pedagogisk byggesett til å reflektere rundt utformingen av våre bygde omgivelser. Hva er en god by? Hvorfor ser byene ut slik som de gjør? Hvordan burde byen være? Utstillingen er et spennende og interessant hjelpemiddel for forståelse av arkitektur og for alle de forskjellige funksjoner en by skal romme.

Gjennom prosjektering og utprøving møter elevene problemstillinger rundt byplan og arkitektur og blir denne måten  kjent med viktige diskusjoner som pågår i samfunnet om miljø, utvikling og samferdsel, - kort sagt: om hvordan vi vil ha det der vi skal leve i framtida.

Øystein Voll er kunsthistoriker og har tidligere formidlet verkstedet "Byplansjefene" i barneskolene i Oppland og i Møre og Romsdal.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Nasjonalmuséet
  • Idé/opplegg: Nasjonalmuséet ved  Kristoffersen & Brendeland Arkitekter (kuratorer), Anne Marit Lunde (prosjektleder), Yngvil Sjøøsten (formidlingsansvarlig) og Christoffer Gjerde (utstillingstekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Byplansjefene
Foto: Nasjonalmuseet
Visuell kunst / Arkitektur
Trinn: 6 - 6
Turnéplan: Byplansjefene. H17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Innhold: Inga Blix (90780014)
Turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Formidler Øystein Voll
kunsthistoriker@gmail.comtlf  99260101
Programlengde
90
Maks publikumsantall
15
Arena / rom
Tomt klasserom, min. 50 kvm
Er workshop
Ja
Bærehjelp
1 voksen
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
45 min.
Merknad
Øystein Voll tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører. Alle lærere som skal ha dette besøket må få et eksemplar av denne lærerveiledningen i god tid. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot formidleren Øystein Voll når han kommer.
Lykke til med besøket!
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Nasjonalmuséet