Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
This is love
Produksjonsliste
Program

This is love

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

7 elgitarer, 17 pedaler og 70 meter kabel

- Jeg vil la mange gitarer klinge sammen, sier Marianne Stranger. - Som en forelskelse. Brusing i blodet. Sitring i kroppen. Hvordan føles det? Hvordan overføre det som er stort, komplisert og vilt til lyd? Liker utfordringen med å lete etter noe jeg ikke visste var mulig.

"This is love" er et musikkverk komponert og fremført av Marianne Stranger.

Lærerveiledning

"This is love" er like mye en performance som en konsert.

Performance som uttrykksform setter ofte kjente situasjoner og objekter inn i nye sammenhenger, der de får nye roller og meninger. Performance tar i bruk flere kunstformer og smelter de sammen til et eget uttrykk. En performance oppstår i øyeblikket og har en tidsbegrenset varighet.

"This is love" vil kunne oppleves som fremmed og utfordrende for noen. Den provoserer våre egne forventninger til elgitaren som instrument og konsertsituasjonen. Den gir elevene muligheten til å bli kjent med performance som uttrykksform.

Om verket: Elgitaren er et evig symbol for rock´n roll og opprør, et utrykk for det sensuelle. Gitarens materialitet utforskes gjennom temaer som spilleglede, kroppsglede, lidenskap, galskap, støy, motstand og forelskelse. Amper, pedaler, kabler og gitarer trakteres av den ene musikeren, som tilslutt blir en betrakter av lydbildet som oppstår i instalasjonen.

Gjennom sine dagboknotater filosoferer Marianne rundt disse begrepene og om motivasjonen for å skape. Som en innledning til konserten, spilles det av en lydfil med utdrag fra denne dagboka.

Etter konserten: Diskuter gjerne med elevene i etterkant. Dette er en fin øvelse i å sette ord på en opplevelse av et abstrakt uttrykk, der publikum står fritt til selv å legge inn egen betydning og tolkning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Johannes Skyberg
  • Idé/opplegg: Marianne Stranger og produsent TuO

Om kunstner / utøver / gruppe

Marianne Stranger er en artist som jobber med mange kunstuttrykk. Hun er gitarist, vokalist, låtskriver i rockebandet KooKooo Kitchen og i elektropunk duoen Tomorrow We Move To Hawaii. Marianne opptrer også som performance artist. Hun komponerer musikk, lager skulpturer, tegner, designer kostymer og scenografi for teater, film og installasjoner.

Gitarist, komponist og produsent Ørnulv Snortheim har vært en del av norsk musikkliv i en årrekke. Han platedebuterte med ”Pod” i 1998, og siden har han deltatt på  nærmere 30 utgivelser både med band og artister. Ørnulv er fast gitarist for  Haddy N’jie, Christel Alsos og Erik Faber. I tillegg er han med på utgivelsene til blant annet Raga Rockers, Karpe Diem, Marit Larsen og Maria Mena.


Medvirkende

  • Marianne Stranger (elgitar)
  • Ørnulv Snortheim (lyddesign)

Elevorientering

Video med Marianne

Elevene bør se videoen med Marianne før konserten. Her forklarer hun litt om hva en performance er.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Marianne Stranger
Foto: J.Skyberg
This is love
Foto: J.Skyberg

Video/Lyd

Musikk
Trinn: 8 - 10
Turnéplan: This is love. V18
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Johannes Skyberg (92635216)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Marianne Stranger (97071094)
Programlengde
30
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
gymsal
Bærehjelp
5
Oppriggingstid
90 min.
Nedriggingstid
45 min.
Merknad for spillested
Scene og publikumsplassering er vedlagt som pdf. Plass til scene ca 6 x 5 meter. Publikum plasseres i halvsirkel rundt scene, gjerne med matter og benker fremst. Lokalet må gjerne blendes. Strøm: gjerne fordelt på 3 separate kurser til gitaramper, lys og PA. Lykke til med konserten!
Merknad
Marianne Stranger tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Johannes Skyberg
Medvirkende
  • Marianne Stranger (elgitar)
  • Ørnulv Snortheim (lyddesign)