Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Fortapt og funnet. Et møte med Shaun Tans verden.
Produksjonsliste
Program

Fortapt og funnet. Et møte med Shaun Tans verden.

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dette blir et bredt anlagt møte med den australske kunstneren Shaun Tans tekst- og billedunivers. Dere får møte Tans kunst gjennom forskjellige opplevelses- og lyttestasjoner.

Formidler Pål Brekke Indregard vil i sin innledning presentere Shaun Tan som person og kunstner, samt gi elevene et overblikk over de forskjellige "stasjonene". Disse består av et utvalg av Shaun Tans bøker,  filmen The Lost Thing og animerte lydbøker.

Lærerveiledning

OPPDAG SHAUN TANS VERDEN

Shaun Tan er en virtous forteller, en veiviser til billedbokens nye muligheter. Hans billedverdener skaper et eget kosmos der ingenting er selvfølgelig og alt er mulig. Minner fra hans egen barndom og oppvekst er faste referansepunkter. Men billedfortellingene kan også oppleves universelle og berører alle, uansett alder.

Gjennom svært detaljrike bilder berøres historie og sivilisasjonskritikk, men alltid formidlet med varme. Menneskene er alltid nærværende og Shaun Tan gestalter både vår søken og vår ensomhet. Gjennom et samspill mellom tekst og bilder formidler han på briljant vis magisk fortellerkunst og dyp humanisme.

"Australske Shaun Tan er en illustratør og forfatter som beveger seg i et grenseland mellom science fiction og eksistensiell opplevelse av samtiden. Han er opptatt av samspillet mellom natur og kultur, mellom menneske og teknologi. Hovedpersonene hans er ofte en slags utkrystallisering av ham selv, en litt sær type som interesserer seg for rare ting." (Anne Cathrine Straume, NRK P2)

Produksjonen krever ingen forberedelse, men vi håper dette vil inspirere til videre utforskning. Formidleren har med alt nødvendig utstyr.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Formidler er Pål Brekke Indregard
  • Produsent: Inga Blix og Widar Aspeli
  • I samarbeid med: Kulturmenyen i Oppland og Norsk Litteraturfestival. Produksjonen er støttet av Litteraturbruket/Norsk Forfattersentrum.
  • Idé/opplegg: Oppland Fylkeskommune, Turnéorganisasjon for Hedmark

Om kunstner / utøver / gruppe

Shaun Tan (født 1974 i Fremantle i Australia) er forfatter og illustratør. Han har mottatt nasjonale priser for flere av bildebøkene sine, deriblant The Red Tree, The Lost Thing og den ordløse grafiske romanen The Arrival. Tans illustrasjoner er preget av en detaljert blyant- og blandingsteknikk i få farger.

Tan regisserte en animert kortfilm basert på sin egen bok The Lost Thing, sammen med Andrew Ruhemann. For denne filmen ble de belønnet med en Oscar for beste animerte kortfilm.

I 2011 ble den australske bok- og filmkunstneren hedret med Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) i Stockholm. Utforsk mer på hjemmesiden til Shaun Tan (se ressurslink i høyre marg).

Formidler Pål Brekke Indregard jobber som filosofisk samtaleleder og har jobbet med barn og unge store deler av sitt yrkesaktive liv. Han er en erfaren formidler, og har bakgrunn fra musikk, filosofi og historie. Pål gleder seg til å invitere elevene med inn i Shaun Tans fantastiske verden.


Medvirkende

  • Formidler er Pål Brekke Indregard
  • Pål Brekke Indregard (Formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Fra The Lost Thing
Foto: Shaun Tan
Fra The Arrival
Foto: Shaun Tan
Fra The Rabbits
Foto: Shaun Tan
Fortellinger fra ytre utkant
Foto: Shaun Tan
Pål Brekke Indregard
Foto: PE
Kunstarter i samspill
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Innhold: Widar Aspeli (90156653)
Innhold: Inga Blix (90780014)
Turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Pål Brekke Indregard (45884598)
Programlengde
45 minutter pr klasse
Maks publikumsantall
30
Bærehjelp
nei
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Et stort klasserom med 32 stoler og mulighet for en viss blending. Der det er hensiktsmessig ønsker vi å bruke skolebiblioteket!
Merknad
Pål Brekke Indregard tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnet rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Inga Blix og Widar Aspeli
Medvirkende
  • Pål Brekke Indregard (Formidler)