Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Kontaktperson:Camilla Brandt, 90996953, 62562727, camilla.brandt@stange.kommune.no, Kulturskolen I Stange, kulturskolen@stange.kommune.no
FØLGESVENNEN
Produksjonsliste
Program

FØLGESVENNEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Fortellerkunst

Han drømmer om en kvinne og drar ut i verden for å finne henne. Det betyr trøbbel! Men hva annet gjør livet verdt å leve? En av Norges mest erfarne fortellere, Helga Samset, formidler en av Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr på en ny og spennende måte.

Lærerveiledning

Helga forteller først til hele elevgruppen. Etter en pause på 15 minutter snakker hun med de samme elevene om fortellerteknikk og hvordan alle kan bli gode til å fortelle ved å huske på noen viktige triks.

LÆRERENS OPPGAVER
Det er ønskelig at en eller to lærer er til stede under hele besøket, og at lærer og forteller har en dialog på forhånd for å fordele ansvaret med hensyn til ro, pauser og konkrete oppgaver. Forhåpentligvis vil besøket også gi læreren ny innsikt og inspirasjon. Vår erfaring er at opplevelsen blir særlig god der elevene på forhånd vet fortellerens navn og ellers vet hva som skal skje under besøket.

Eventuelt teknisk utstyr må være klargjort og testet.

KVALITET
De utvalgte utøverne forbereder seg godt til hvert skolebesøk. Dette skal sikre god kvalitet. Skolen bidrar til høy kvalitet på sin side ved å sørge for færrest mulig forstyrrelser og ved å gi utøveren engasjert oppmerksomhet. Vi ser at det høyner kulturopplevelsen på de skolene der fortelleren mottas og introduseres på en god måte av lærer eller kulturverter, og når de sørger for at fortelleren får en velfortjent takk og applaus.

MOTTAKELSEN

Helga ringer skolen 1-2 uker på forhånd og avtaler innrigg og så videre. Det er fint om to elever møter fortelleren ute for å vise vei inn i skolebygningen og videre til avsatt rom. Det kan være vanskelig å finne fram for en utenforstående. Og de skolene som tilbyr en kopp kaffe, te eller vann før seansen starter kan regne med en ekstra opplagt utøver i møtet med elevene.

God kulturopplevelse!

Om utøvere og produsenter


Om kunstner / utøver / gruppe

Helga Samset (f. 1970) fra Bø i Telemark er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun har virket som profesjonell utøver siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002-2004). Hun er en ettertraktet veileder, med blant andre Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Helga Samset grunnla og ledet i perioder fortellerteateret Fabellatores fra 1995 til 2007. Forestillingene deres ble en stor suksess i Den kulturelle skolesekken og ble vist for over 20 000 skoleelever over hele landet.Helga har også utgitt tre bøker.


Medvirkende

  • Helga Samset (forteller)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Helga Samset
Foto: Kjersti Myhr
Helga Samset 1
Foto: Ellen Lande Gossner
Kulturarv
Trinn: 8 - 9
Turnéplan: FØLGESVENNEN v18
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Camilla Brandt, 90996953, camilla.brandt@stange.kommune.no
Kontaktperson utøver
Helga Samset, tlf. 992 46 121, helga@helgasamset.no
Programlengde
50 minutter
Maks publikumsantall
90
Arena / rom
Allrom med plass til hele trinnet
Lydutstyr
Noen steder velger Helga å bruke medbrakt trådløs mikrofon, men trenger høyttalere. Dette avklares på forhånd med hvert sted
Merknad om publikumsplassering
Alle må sitte på stoler eller benker, ikke på gulvet eller madrasser. Hvis rommet er avlangt, må plasseringen av stolene være vendt mot langsiden i en halvmåne.
Merknad
EVALUERING
Vi setter stor pris på tilbakemeldinger på våre produksjoner. Bruk evalueringsmuligheten på hjemmesida! stange.ksys.no
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Stange kommune
Produsent:
Camilla Brandt Kippersund. 90996953, camilla.brandt.kippersund@stange.kommune.no
Medvirkende
  • Helga Samset (forteller)