Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Kontaktperson:Camilla Brandt, 90996953, 62562727, camilla.brandt@stange.kommune.no, Kulturskolen I Stange, kulturskolen@stange.kommune.no
Bokprat for 8. trinn
Produksjonsliste
Program

Bokprat for 8. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

8.klassene inviteres på sykkeltur til biblioteket for bokprat. Sigrid og Heidi fra biblioteket holder en bokprat hvor vi snakker om nyere bøker som er aktuelle for aldersgruppen. Vi presenterer et variert utvalg av bøker slik at det skal være noe for enhver smak. Bøkene som blir omtalt får klassen låne med seg tilbake til skolen.

Etter bokpraten går vi ned i biblioteket, slik at elevene kan få kikke på utvalget vårt på egenhånd og få muligheten til veiledning av bibliotekarene. De som vil kan låne med seg bøker. De som har egne lånekort oppfordres til å ta med seg de.

Varighet: 1 time.

En lesers anmeldelse etter å ha lest "I morgen er alt mørkt" skrevet av Sigbjørn Mostue - u-pris-vinner 2015: "Boka oppfyller alle kriterier for det vi mener er en god bok. Da vi leste den ble vi revet med, det var spennende fra første til siste side. Den var rett og slett vanskelig å legge fra seg fordi det alltid var noe nytt som skjedde og det var alltid uventede vendinger som gjorde oss overrasket. Vi ble sittende med hjertet i halsen og lure på hva som ville skje på neste side. Tusenvis av spørsmål surret rundt i hodene våre mens vi lurte på om hovedpersonen ville overleve."

Nye bøker venter på å bli presentert for sine lesere, derfor inviterer bibliotekarene Sigrid og Heidi elevene på 8. trinn til et bokmøte på Stange Bibliotek.

Lærerveiledning

Elever og lærere sykler til biblioteket.

Når elevene kommer til biblioteket, vil de få en opplevelse av biblioteket som kulturinstitusjon i Stangebyen, samtidig som de får en presentasjon av årets bøker.

Dere vil få med de bøkene som blir presentert, ellers er det også lagt opp til selv-lån. Elevene låner med seg en bok fra utvalget ved Stange bibliotek, og skolene oppfordres til å sette lesing på timeplanen i ukene etter besøket.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Stange kommune
  • Kunstnere/grupper: Stange Bibliotek
  • I samarbeid med: Stange bibliotek

Om kunstner / utøver / gruppe

Stange har et av Norges flotteste og mest moderne bibliotek. I lyse og innbydende lokaler finner du både et komplett tilbud av bibliotektjenester for alle og Stanges fremste møteplass.

http://www.stange.folkebibl.no

Multimedia og vedlegg

Bilder

les bøker
Litteratur
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Biblioteket: 62562440
Programlengde
1 time
Arena / rom
Bokprat på Stange bibliotek og forfatterbesøk på skolen
Arrangører
Arrangert av:
Stange kommune