Stange kommune
Postadresse: Postboks 214, 2336 Stange
Besøksadresse: Kulturskolen, Skolegata 19, 2336 Stange
Kontaktperson:Camilla Brandt, 90996953, 62562727, camilla.brandt@stange.kommune.no, Kulturskolen I Stange, kulturskolen@stange.kommune.no
CARAVAN
Produksjonsliste
Program

CARAVAN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Forfatter Widar Aspeli vil bruke eksempler fra egne bøker som inngang til enkle oppgaver og øvelser i dette skrivekurset. Oppgavene er utformet slik at alle kan bidra. Han vil introdusere Caravan-kortene og bruke disse som starthjelp og inngang til skapende skriving. Han vil også hente stoff fra boka Fikse den greia. Verktøykasse for hverdagsspråket hvor det sentrale er at egen kunnskap og interesse er grunnlag og utgangspunkt for skrivingen. Målet er ikke å skape store fortellere, men å oppdage at rett ord til rett tid gjør det mulig å dele tanker og opplevelser.

For 7.trinn – med mulighet for å «smake på» oppgaver brukt på ungdomstrinnet.

Lærerveiledning

Elevene må vite at de skal være med på et skrivekurs. De skal skrive for hånd, og hver elev vil sitte igjen med en liten tekstsamling.

Ønsker å være i klasserommet. Ingen tekniske krav – alt er analogt. Vil ha behov for å kopiere noen oppgaveark i forkant, og det må være god tilgang på skrivepapir (vanlig A4-kopiark er fint.)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Stange kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Widar Aspeli (f. 1956) er fra Hamar. Aspeli har skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker, og har høstet flere priser for sitt arbeid som forfatter. Han arbeider til daglig med kulturformidling mot barn og ungdom gjennom Turnéorganisasjonen for Hedmark, og holder i tillegg jevnlig skrivekurs for både barn og lærere.


Medvirkende

  • Widar Aspeli (Forfatter og kursholder), ,

Multimedia og vedlegg

Bilder

waspeli_001.jpg
Foto: Arnfinn Johnsen
Litteratur
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Widar Aspeli, ,
Programlengde
90 min
Arena / rom
Klasserom
Er workshop
Ja
Bærehjelp
Nei
Arrangører
Arrangert av:
Stange kommune
Medvirkende
  • Widar Aspeli (Forfatter og kursholder)